Praca: Specjalista


Kasa Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego Oddział Regionalny w Kielcach
Specjalista
Miejsce pracy: Pińczów
Numer: StPr/25/1446
OBOWIĄZKI:
1. Planowanie działań prewencyjnych,2. Prowadzenie szkoleń dla ubezpieczonych rolników i członków ich rodzin z zakresu bezpieczeństwa i higieny pracy w gospodarstwie rolnym,3. Upowszechnianie wiedzy o zagrożeniach wypadkami przy pracy rolniczej i chorobach zawodowych oraz o zasadach ochrony zdrowia i życia w gospodarstwie rolnym,4. Informowanie rolników o działaniach prewencyjnych oraz o możliwości nieodpłatnego korzystania z rehabilitacji leczniczej realizowanej za pośrednictwem Kasy oraz przyjmowanie wniosków o skierowanie osoby uprawnionej na rehabilitację,5. Promowanie wśród rolników stosowania maszyn i urządzeń zwiększających bezpieczeństwo pracy oraz środków ochrony osobistej,6. Informowanie w zakresie warunków i dowodów wymaganych do uzyskania świadczenia,7. Współpraca z instytucjami, organizacjami i związkami zawodowymi zainteresowanymi tematyką bezpieczeństwa i higieny pracy w rolnictwie,8. Prowadzenie postępowania orzeczniczego w pierwszej instancji w zakresie orzecznictwa lekarskiego,9. Prowadzenie postępowania dowodowego w sprawie wypadku przy pracy rolniczej.
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:

Wykształcenie: średnie zawodowe
Uprawnienia: Prawo jazdy kat. B


Wymagania inne:

Wymagania konieczne:przy wykształceniu średnim co najmniej dwuletni staż pracy,znajomość ustawy o ubezpieczeniu społecznym rolników i statutu KRUS,znajomość Kodeksu Postępowania Administracyjnego w zakresie: terminów, doręczeń, dowodów i decyzji,umiejętność obsługi aplikacji i urządzeń biurowych,umiejętność sporządzania pism i notatek,umiejętność pracy w zespole,umiejętność pracy pod presją czasu,wysoka kultura osobista,komunikatywność,

Miejsce pracy:

Pińczów


Rodzaj umowy:

Umowa o pracę na czas określony


Wynagrodzenie brutto:

od 4 806 PLN

KONTAKT:

Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Kielcach

APLIKUJ TERAZ

Specjalista

1. Współpraca z lekarzem regionalnym inspektorem Orzecznictwa Lekarskiego Oddziału w planowaniupracy lekarzy rzeczoznawców i komisji lekarskich Kasy oraz w wyznaczaniu miejsca i terminu badania,2. Wydawanie i odbiór akt od lekarzy rzeczoznawców, konsultantów i komisji lekarskich Kasy,3....

Specjalista

1. Opracowywanie wyciągu bankowego2. Sporządzanie dowodów księgowych3. Sporządzanie informacji finansowych4. Uzgadnianie i rozliczanie kont rozrachunkowych5. Prowadzenie rejestru i ewidencjonowanie faktur6. Obsługa programu finansowo - księgowego7. Archiwizacja dokumentów Wymagania...

Stanowisko ds. administracyjno-gospodarczych

Szczegóły ogłoszenia dostępne są na stronie internetowej Powiatu Słupskiego bip.powiat.slupsk.pl (zakładka - Praca w Starostwie) Wymagania konieczne: Wykształcenie: wyższe (w tym licencjat) Wymagania inne: Wskazana wysokość wynagrodzenia jest kwotą proponowaną. Faktyczna wysokość...


Magazynier- operator wózka widłowego

Procesy magazynowe─Realizacja ustalonej gospodarki magazynowej wyrobów własnych, towarów handlowych, surowców, opakowań, części zamiennych, materiałów marketingowych i innych ─Budowa i fizyczna obsługa magazynu części zamiennych wg ustalonej listy Preventive Maintenance z...

Magazynier (fotowoltaika)

Właściwy i terminowy obrót towarami na magazynie. Przyjęcia dostaw, składowanie oraz wydawanie towarów do klientów. Kontrola ilościowa i jakościowa wydawanego i przyjmowanego towaru. Zabezpieczanie ładunku podczas procesu składowania i do transportu towaru do klienta. Realizacja zadań w...

Lekarz weterynarii

Badanie stanu zdrowia zwierząt, rozpoznanie chorób i leczenie. Wykonywanie zabiegów chirurgicznych, wykonywanie technik obrazowych. Wymagania konieczne: Zawód: Lekarz weterynarii (wymagany staż - lata: 1) Wykształcenie: wyższe (w tym licencjat), kierunek: Lekarz weterynarii Wymagania inne:...

Kucharz

-Przygotowanie stanowiska pracy,-przygotowanie urządzeń gastronomicznych,-wydawanie potraw,-organizacja pracy w kuchni,-zapoznanie się z techniką podukcji, dekoracji i wydawanie,-przygotowanie zamówień pod menu indywidualne,- dobór surówek do menu,-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż....