Praca: Kucharz


Powiatowy Urząd Pracy w Mysłowicach
Kucharz
Miejsce pracy: Mysłowice
Numer: StPr/24/0366
OBOWIĄZKI:
-pobieranie surowców i półproduktów kulinarnych; -zabezpieczanie przed zepsuciem surowców, półproduktów i wyrobów gotowych; -ocena surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i właściwe gospodarowanie nimi;-obróbka wstępna surowców (ręczna, mechaniczna, termiczna);-gastronomiczny rozbiór mięsa, owoców morza;-wykonywanie różnymi technikami i metodami - zgodnie z normami surowcowymi - różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców i grzybów, mleka i przetworów, jaj, mąki w tym pizzy i makaronów oraz mięsa, drobiu, ryb, owoców morza-posługiwanie się narzędziami, maszynami i urządzeniami przy przygotowywaniu potraw oraz bieżąca konserwacja tych urządzeń;-wykańczanie, porcjowanie, dekorowanie i estetyczne wydawanie wyrobów kulinarnych; sporządzanie potraw kuchni śródziemnomorskiej, z naciskiem na kuchnię włoską (tj. dania typu pizza, makarony)-przygotowanie potraw na przyjęcia okolicznościowe;-utrzymywanie na bieżąco czystości na stanowisku pracy;-przestrzeganie przepisów bhp i ppoż obowiązujących w zakładach żywienia zbiorowegoPraca na dwie zmiany 10-18, 12-20 również w dni wolne.
WARUNKI PRACY:
Wymagania konieczne:

Zawód: Kucharz* (wymagany staż - lata: 1)
Wykształcenie: brak lub niepełne podstawowe


Wymagania inne:

Doświadczenie min. 1 rok, brak wymagań dot. poziomu wykształceniawymagania inne: -umiejętność oceny jakości produktów,-zmysł smaku i węchu, zmysł estetyczny-znajomość różnych technik przygotowania posiłków-umiejętność opracowywania własnych receptur-podzielność uwagi-dobra organizacja pracy-umiejętność pracy w zespole-umiejętność pracy pod presją czasu

Miejsce pracy:

Mysłowice


Rodzaj umowy:

Umowa o pracę na czas określony


Wynagrodzenie brutto:

od 4 600 PLN

KONTAKT:

Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Mysłowicach

APLIKUJ TERAZ

Kucharz

przygotowanie stanowiska pracy, bieżące utrzymanie czystości na stanowisku a także porządkowanie pomieszczeń produkcyjnych po zakończeniu pracy; obróbka wstępna surowców; wykonywanie różnymi technikami i metodami różnych asortymentów potraw z warzyw, owoców, grzybów, mleka i...

Kucharz

Kucharz Wymagania konieczne: Wykształcenie: podstawowe Wymagania inne: RM Niskie kwalifikacje

Kucharz

Planowanie i przygotowywanie różnorodnych potraw zgodnie z menu restauracji. Przygotowywanie składników, takich jak mycie, krojenie i ważenie. Zapewnienie, że wszystkie potrawy są przygotowywane zgodnie z wytycznymi dotyczącymi smaku, jakości i prezentacji. Utrzymanie czystości i...


Specjalista ds. Ekspansji Franczyzy

Do Twoich głównych zadań będzie należało: Pozyskiwanie nowych klientów do sieci franczyzowej ODIDO. Budowanie pozytywnych relacji biznesowych z franczyzobiorcami. Badanie rynku regionalnego i podejmowanie działań. Zapewniających rozwój sieci franczyzowej ODIDO. Stała współpraca z...

Elektryk ​

Twój zakres obowiązków: utrzymanie w pełnej sprawności maszyn i urządzeń oraz wykonywanie konserwacji parku maszynowego eksploatacja w zakresie obsługi, konserwacji, remontu, montażu i kontrolno-pomiarowym urządzeń, instalacji i sieci energetycznych analizowanie przyczyn awarii oraz...

Mechanik

Twój zakres obowiązków: usuwanie awarii maszyn i urządzeń analizowanie przyczyn awarii oraz podejmowanie działań prewencyjnych w celu zapewnienia ciągłości pracy utrzymanie w pełnej sprawności maszyn i urządzeń oraz wykonywanie konserwacji parku maszynowego obrabiarek, linii...

Kierownik Robót Drogowych

Opis stanowiska Realizacja robót na jednej z inwestycji w Łodzi, zgodnie z dokumentacją oraz przepisami prawa budowlanego. Pełnienie samodzielnych funkcji technicznych na budowie, wynikających z Ustawy „Prawo Budowlane”. Rozpracowanie dokumentacji dot. realizowanego zadania (przyjęcie...