Praca: Kelner


Powiatowy Urząd Pracy w Gryfinie
Kelner
Miejsce pracy: Chojna
Numer: StPr/25/0170
OBOWIĄZKI:
kompleksowa obsługa konsumenta w zakładzie gastronomicznym oraz prowadzenie dokumentacji sprzedaży i rozliczenia kelnerskie, przygotowywanie Sali konsumpcyjnej do obsługi kelnerskiej, tj: przygotowanie (polerowanie) sztućców, szkła, porcelany oraz naczyń do wydawania napojów, nakrywanie stołów do konsumpcji z uwzględnieniem pory dnia i składanego zamówienia oraz z wykorzystaniem elementów dekoracyjnych (np. kompozycje kwiatowe), udzielanie konsumentowi informacji dotyczących jadłospisów, wartości odżywczych potraw i technologii ich przyrządzania, doradzanie konsumentowi odpowiedniego asortymentu potraw i napojów w zależności od wymagań dietetycznych, przyzwyczajeń i specyfiki kuchni (regionalna, staropolska, innych narodów), przyjmowanie i rejestrowanie zamówień konsumenckich, posługiwanie się narzędziami i przyrządami typu: tace, wózki kelnerskie do serowania potraw, przyrządy do otwierania puszek i butelek, sztućce do serwowania potraw, obsługiwanie maszyn i urządzeń stosowanych w części handlowej zakładu gastronomicznego , np. elektronicznych kas kelnerskich, kalkulatorów, kostkarek do lodu, sprzątanie ze stołów z zachowaniem odpowiedniej kolejności i warunków higienicznych, inkasowanie należności, rozliczanie z pobranych potraw i napojów oraz dziennego utargu, utrzymywanie porządku na stanowisku pracy oraz przestrzeganie zasad bhp, ppoż. i sanitarno-higienicznych, obsługiwanie uczestników przyjęć okolicznościowych z uwzględnieniem obowiązujących zasad nakrywania stołów, rozsadzania gości, pierwszeństwa obsługi; opracowywanie karty potraw i napojów na przyjęcia okolicznościowe, propagowanie nowych wyrobów kulinarnych i napojów
WARUNKI PRACY:
Wymagania inne:

Miejsce pracy:

Chojna


Rodzaj umowy:

Umowa o pracę na czas określony


Wynagrodzenie brutto:

od 2 333 PLN

KONTAKT:

Źródło oferty pracy: Powiatowy Urząd Pracy w Gryfinie

APLIKUJ TERAZ

Kelner

obsługa klienta, obsługa systemu kasowego, utrzymanie porządku na sali, doradzanie klientom w wyborze potraw i przedstawianie menu, sporzadzanie rachunków, przyjmowanie płatności, dbanie o odpowiedni wizerunek restauracji, przestrzeganie przepisów bhp i przeciwpożarowych, współpracowanie...

Kelner

- Wymagania konieczne: Wykształcenie: brak lub niepełne podstawowe Uprawnienia: Orzeczenie lekarskie dla celów sanitarno – epidemiologicznych Uprawnienia: WYSOKA KULTURA OSOBISTA Wymagania inne:

Kelner

Obsługa gości, utrzymanie porządku w miejscu pracy, przygotowywanie napoi. Wymagania konieczne: Wykształcenie: podstawowe Uprawnienia: książeczka sanitarno epidemiologiczna Wymagania inne: Chęć do pracy.


Travel Advisor with Polish Expertise

Connecting Across Channels: Engage with adventurers via phone, chat, and email, making every interaction a step into their next great story. Whether inbound or outbound, your communication will be the bridge between dreams and reality. Delivering Exceptional Experiences: Your proactive, patient...

Kierownik Działu Kadr i Płac

Opis stanowiska: zarządzanie zespołem w celu osiągnięcia planowanych celów organizacja pracy zespołu optymalizacja procesów zatrudnienia / zwolnienia, oraz rozliczenia wynagrodzeń pracowników klientów organizacja przechodzenia kontroli ewidencji kadrowej klientów organizacja szkoleń...

Położna / Położny

Praca w Centrum Medycznym LUX MED przy ul. Chabrów 117 w Opolu. Zapraszamy do współpracy położne i położnych. My zadbamy o: stabilne i bezpieczne zatrudnienie w największej grupie medycznej w Polsce. zatrudnienie w oparciu o umowę cywilnoprawną; rynkowe wynagrodzenie; pracę w oparciu o...

Pracownik Obsługi Frachtu Lotniczego

Twoje obowiązki: Budowanie oraz rozkładanie ładunków lotniczych (Build Up und Break Down). Zabezpieczanie ładunków lotniczych i towarów na terenie magazynów. Przyjęcie i wydawanie towarów na magazyn oraz sieciowanie palet lotniczych. Sortowanie, liczenie, kontrolowanie, jak również...